Lägenheter i Årsta, Hökmossen och Kista

By Elin - Last updated: Monday, November 23, 2009 - Save & Share - Leave a Comment

Till kaffet på kvällen diskuterade jag och morsan lägenheter igen. Vi diskuterade den här i Årsta. Hon hade försökt få tag på bostadsrättsföreningens ekonom men inte lyckats. Vi var överens om att är det några planerade höjningar på den befintliga månadskostnaden så skiter vi i den, annars försöker vi få den. Årsta är ändå ett förbannat bra läge. Och läget betyder mycket. Det är nära till polarna och det finns schyssta kommunikationer. Dessutom var ju själva lägenheten väldigt charmig. Jag hittade också en lägenhet i Kista idag på Hemnet. Den var likadan som de två vi varit och tittat på men den låg näst högst upp med balkong. Så den kan ju vara intressant trots den där jobbiga planlösningen. Det finns tre områden som är särskilt intressanta för mig just nu, där vi har en sportslig chans och som också är tänkbara att bo på:

1. Hökmossen (Fördelar: Närmsta t-bana Telefonplan som är endast 13 minuter från Stockholm city. Lugnt område. Nackdelar: Sunkiga hus och lägenheter i de föreningar som är aktuella. Höga månadskostnader i en av föreningarna. Långt avstånd till t-banan.)

2. Årsta (Fördelar: Närmsta t-bana Gullmarsplan, bussar och tvärbana runt knuten. Lugnt och fint område. “Rätt” sida om stan – för mig - med närhet till Söder och söder om Söder. Nackdelar: Långt avstånd till t-banan, höga månadskostnader i de föreningar som är aktuella.)

3. Kista (Fördelar: Nära till t-banan, relativt låga månadskostnader, närhet till Kista galleria. Nackdelar: Samma taskiga planlösning överallt, “fel” sida av stan då det är långt till alla jag känner, blå linjen där man får sällskap med alla som ska ut till ghettot – dvs. Husby, Akalla, Tensta, Rinkeby.)

Posted in Köpa lägenhet • Tags: , , , , Top Of Page

Write a comment