Köpa lägenhet i Årsta?

By Elin - Last updated: Sunday, November 22, 2009 - Save & Share - Leave a Comment

Stefan och jag käkade frukost och gosade lite. Han skulle iväg och spela rollspel ungefär samtidigt som jag och morsan skulle på visningar så vi gjorde sällskap på tunnelbanan och skildes åt vid Skanstull.

Först åkte morsan och jag till Årsta för att titta på en lägenhet, en 1,5:a. Det var dåligt väder så vi fick gå med paraply. Det visade sig att vädret skrämt bort en hel del spekulanter (i alla fall på denna visning). Det var bara vi och några till (och de var i sällskap). De andra drog direkt med ett fnys. De hade alldeles nyss sett något mycket bättre (som hade ett mycket högre utgångspris – det var därför vi inte gick på den). Morsan och jag tyckte att den här lägenheten var fin. Den var både praktisk och ganska charmig. Några väggar och annat var dock lite sunkiga och ägaren hade haft katt vilket kändes på lukten. Morsan körde världens äldsta trick. “Gud vad illa det luktar!” sa hon till en gubbe. “Ja och slitet är det,” svarade han. “Och månadskostnaden var väl jättehög?” tillade hon sen varpå gubben sa till sin fru: “Ja, kom så går vi på en gång!”

Sen skulle vi till Bandhagen men bussen till Gullmarsplan var försenad så det var på vippen att vi inte hann. Efter värsta språngmarschen kom vi mirakulöst fram två minuter innan visningens slut. Direkt när vi kom dit förstod vi att det inte var någon idé eftersom det var jättemånga där plus att det kommit så många innan oss att prospekten var slut. Annars var den lägenheten fin. Vi tittade på en annan i samma område också, men där var också många spekulanter så den var också körd.

Vi bestämde oss i alla fall för att köpa något uppiggande till kaffet, nämligen havrebollar. Senare när vi fikade diskuterade vi det här med lägenheten i Årsta. Enda nackdelen var månadskostnaden som var hög, annars var den ju schysst. Årsta är ju så bra läge att man “tål” en del. Men sen tittade vi i protokollet för föreningens årsmöte och där stod det att månadskostnaden skulle höjas. Vi fick aldrig någon kläm på om den redan höjts eller om den skulle höjas ytterligare. Blir det mer än vad det är nu så är det ju för mycket.

Posted in Köpa lägenhet, Visning • Tags: , , , Top Of Page

Write a comment