Slutpriser, utgångspriser och budgivningar

By Elin - Last updated: Wednesday, November 4, 2009 - Save & Share - Leave a Comment

Morsan ringde och pratade mycket högt. Hon hade i alla fall fått reda på priserna för de lägenheter vi kollade på i söndags. Lägenheten i Årsta hade gått  upp massor och var inte ens klar ännu och Minneberg också. Jag är inte förvånad, men jag kommer aldrig sluta undra över varför de sätter de utgångspriser de sätter. Vi har slösat bort månader, hur många timmar som helst, på att luras av alla dessa utgångspriser. De kunde väl åtminstone satt lite högre på Minneberg? När man vet att det kommer att gå upp så mycket? Budgivningen när den börjar så där lågt är bara ett spel för gallerierna, ett skämt. Jag gillar faktiskt de som drämmer till med ett jättehögt bud på en gång! Varför hålla på att hatta, vilket slöseri med tid! Det är tydligen det mäklarna har betalt för…

Hela den här bostadsgrejen är rätt så hopplös ibland. Helst skulle jag vilja ha en hyresrätt så kunde jag investera i aktier i stället, men det är ju näst intill omöjligt. Morsan hade med sig en tidning hem med slutpriser på bostadsrätter. Där kunde man se många av de lägenheter vi varit och tittat på. Jag insåg att jag har en chans i Kista. Det var positivt, för jag såg att jag faktiskt skulle kunna ha en chans där. Kista är ju helt okej. Det är bara ett problem: det är ganska sällan det kommer in någonting som inte har den där planlösningen då köket är i vardagsrummet. Men nån gång kanske det gör det. Eller så får man lära sig leva med det.

Posted in Budgivning, Köpa lägenhet, Slutpriser, Utgångspris • Tags: , Top Of Page

Write a comment