Nytt glasbord till vardagsrummet

By Elin - Last updated: Thursday, June 14, 2012 - Save & Share - Leave a Comment

Jag har tänkt länge att jag skulle handla ett bord till vardagsrummet. Flera månader nu har jag haft ett som jag fått av en kompis med stänger undertill. Det var vitt från början men jag målade om det med samma färg som skåpluckorna till vitrinskåpet. Sen har jag letat och letat på IKEA, Blocket, you name it, efter ett soffbord som skulle passa i måtten. Men det har varit lönlöst då det verkar finnas någon sorts standard på mått. Dessa mått är tyvärr för enorma vardagsrum med stora soffor. Tydligen har de flesta sådana?

Så det gällde att tänka om. Det finns så kallade hörnbord eller sidobord men de är inte menade att vara huvudsoffbordet om ni fattar vad jag menar. Utan det ska stå t.ex. mellan två soffor i ett hörn. Ofta finns det i samma stil som huvudbordet. Dessa är dock något för små men passar i alla fall bättre än ett för stort. Lite tips fick jag här.

Det fick bli Mio. De är visserligen dyra men de har också väldigt snygga möbler. Inte samma stora utbud som IKEA och inte samma hemkörningsmöjligheter men hittar man något som funkar så måste man ju köpa det. ;) Vi fick bära hem det genom att balansera det på huvudet. Tungt som attan var det och så på tunnelbanan och allt…

Men nu står det här, så fint. Glasbord med ganska mörk, nästan svart skiva, ben som inte riktigt går att skruva fast hur man än bär sig åt, men i alla fall de är runda och tjocka i metallfärg. En liten förvaringshylla under, också den i helt opakt glas. Passar utmärkt till resten av rummet även om jag önskat att det varit lite, lite större.

Posted in Inredning • • Top Of Page

Write a comment