Mäklare alltså

By Elin - Last updated: Tuesday, September 8, 2009 - Save & Share - Leave a Comment

När jag kom hem idag drog morsan och jag och köpte hamburgare på McDonalds. Det var länge sen vi gjorde det sist. Morsan hade varit och kollat på en annan lägenhet i Abrahamsberg igår (visningarna var samtidigt och vi kunde inte välja). Den var fin men hade visst väldigt mycket insyn och låg på nedre botten. Den började också på ett väldigt lågt utgångspris och morsan hade frågat mäklaren vad han trodde den skulle hamna på. Då hade han svarat att den nog skulle hamna någonstans kring utgångspriset. Jag fattar ingenting! Nåväl, vi får följa fallet.

 En annan rolig sak var att mäklaren skrivit i objektbeskrivningen att lägenheten var insynsskyddad men när man kom dit insåg man att det var insyn ända från tunnelbanan! En gubbe hade tydligen påpekat det och muttrat: “Hörrö vad menar du med ingen insyn va?” varpå mäklaren hade sagt något om att han inte menade det fönstret eller liknande.

Fyra grejer jag ska göra för att försöka öka chanserna att hitta en lägenhet är:

1. Börja kolla igen om en månad eller två med förhoppningen att färre går på visningar då.

2. Höja smärtgränsen. Just nu har vi en viss summa som vi kan lägga kontant. Men kanske måste jag låna lite av morsan och farsan. Inte kul, men vad gör man? Jag får väl amortera fett sen.

3. Kolla mer på utgångspriser över smärtgränsen. Hittills har jag kollat på lägenheter som ligger under det men då kanske de stiger mycket mer. Vem vet?

4. Pröva alternativa grejer som t.ex. att snacka med mäklare direkt eller kolla i olika lokaltidningar för att hitta något som inte är utannonserat på Internet eller DN (hela världen kollar ju där).

Posted in Köpa lägenhet, Mäklare, Visning • Tags: Top Of Page

Write a comment