Bostadskö för ungdomar

By Elin - Last updated: Thursday, July 9, 2009 - Save & Share - Leave a Comment

Idag när jag pratade med mina kompisar fick jag reda på en otroligt irriterande sak angående lägenheter. Familjebostäder hade öppnat en ungdomskö (med föräldrarnas antal år hos Familjebostäder som kötid) – men bara för ungdomar mellan 18 och 25 år! Hur kan man ha så mycket otur som jag? tänkte jag. Men det visade sig att man inte kunde få tag på så bra grejer ändå. Det rörde sig om 50 lägenheter per år fördelat på den kön plus en annan kö och mina kompisar hade bara fått kolla på lägenheter i typ Tensta. Den ena hade fått något i Gröndal på 18 kvadrat. 18 kvadrat bor man ju helst inte på i så hemskt många år.

Det är lite lustigt för den andra kompisen verkar ha en helt annan uppfattning angående det här med lägenheter. “Är du precis som jag, att du måste bo innanför tullarna?” Tullarna?!? Dem gav jag upp för fem år sen. “Jag kollade på en etta på söder men den budgivningen slutade på hur mycket som helst!” Hon lät förvånad. Eeeeh, det är ju normalt, det fattar man ju. Och så hade hon ringt till HSB. “Vi har ju stått i kö sedan 1984.” Hmm, jag trodde det var allmänt känt att man måste ha stått i HSB:s kö i 40 år för att få ett rivningskontrakt, alternativt betalat in massvis med pengar. Vi snackade också lite om att vi ska sälja huset och så där.

Nåväl, går det här med försäljningen igenom som det ska, kan jag kalla mig lyckost. Fast man ska inte ropa hej ännu…

Posted in Hyresrätt • Tags: , , Top Of Page

Write a comment