Slutpriser och utgångspriser i Kista

By Elin - Last updated: Wednesday, October 28, 2009 - Save & Share - Leave a Comment

Vi ringde på lägenheten vi var och tittade på i Kista i söndags. Det hade kommit in ett pris över utgångspriset men säljaren hade då sagt att han inte accepterade det, utan han vill ha minst… vad det nu var. Det är knasigt när mäklare talar om svart på vitt att utgångspriset inte har någon som helst betydelse för slutpriset, det är inte ens en vag riktlinje. Men vi har ju redan förstått att det är så det fungerar. Det gäller i stället att bilda sig en uppfattning om vad man vill betala för en viss sorts lägenhet i just det området samt väga in månadskostnaden och sedan lägga taket för budet där.

Annonsen lades ut på nytt denna vecka – med samma utgångsbud. Marknaden är knäpp… Fredrika blev så arg att hon ville anmäla det hela. Men ingen får anmäla vår favoritmäklare, för hon är schysst! Hon gör bara vad marknaden tvingar henne till.

En annan sak man måste tänka på är att stora lägenheter faktiskt kan bli billigare. Det som skiljer då är månadskostnaden. Men återigen, man måste fundera över vad det är värt att lägga. I vissa områden finns bara en viss sorts lägenheter och det är möjligt att det bara är en eller två föreningar och att alla månadskostnaderna därför är väldigt låga eller höga. På så sätt kan ett helt område bli helt uteslutet för en. Detsamma gäller områden där alla lägenheter ser ungefär likadana ut och där man inte gillar planlösningen – som i Kista.

Posted in Köpa lägenhet, Mäklare, Slutpriser, Utgångspris • Tags: , Top Of Page

Write a comment