Fler visningar av lägenheter

By Elin - Last updated: Monday, August 31, 2009 - Save & Share - Leave a Comment

Morsan och jag stack iväg till Fruängen direkt efter middagen för att kolla på en lägenhet. En etta och ett väldigt lågt utgångspris. Morsan hade snackat med mäklaren som hade hand om den fina lägenheten vi såg på Vattenledningsvägen förra söndagen bara för att se vad den hade hamnat på. Den hade ju ett minimalt utgångspris och nu hade slutpriset blivit nästan 40% högre! Och då ska man komma ihåg att månadskostnaden var tämligen hög om man jämförde med många andra. Mäklaren hade sagt att “den var ju så himla fin, det var därför den gick upp så mycket”. Men då tänker jag direkt: ska den inte vara fin då? Här ska man betala massor med pengar, ska man då nöja sig med något sunkigt? Ska det inte kännas som om “här vill jag bo, här trivs jag, här är fint”? Ska man inte kunna ha några krav alls? Ska man köpa något som inte är fint, det verkar ju helt galet, eller?

Vi fick leta en hel del innan vi hittade fram till gatan där visningen skulle vara. Vi fick fråga en hel del folk, tanter och ungar med dreadlocks. Lägenheten var lite småsunkig, en del puts behövdes. Rummet kändes ganska litet och svårmöblerat, badrummet var överdimensionerat, men den hade dock en rejäl balkong. Vi frågade om det hade varit många som kollat på den. Det hade varit jättemånga. Vi frågade vad han trodde den skulle komma att hamna på. Han sa att han redan igår fått ett bud och gissade att den nog skulle gå upp med ungefär 60%. I Fruängen. Lustigt att mäklarna säger så där, att de erkänner rätt ut att de sätter utgångspriser så långt under det som de tror blir slutpriset. Fast det var ju värdefull information. Han sa faktiskt också att det är ovanligt många som kommer och kollar i början av hösten men att intresset börjar mattas av fram i oktober, november.

På tunnelbanan fattade jag och morsan ett beslut. Vi skulle inte leta efter några lägenheter, inte snacka om det eller gå på några fler visningar förrän om tidigast en månad. Vi ger upp så länge, tar en paus. Så får vi se sen. Det här tar på krafterna mer än det ger. Man kan dock inte vänta för länge. Om ett halvår kan priserna ha gått upp ytterligare. Det bekräftades att vi fattat rätt beslut när vi kom hem och jag kollade budgivningen på nätet. En etta på 30 kvm i Midsommarkransen med dusch i korridoren (alltså inte inne i lägeheten) var redan efter en dag uppe jättemycket. Vilken enorm loserdeal, tycker jag, men alla andra verkar tycka det är helt normalt… Utom Stefan. Jag berättade alltsammans för honom och han tyckte ju exakt som jag.

Posted in Köpa lägenhet, Mäklare, Slutpriser, Visning • Tags: , , Top Of Page

Write a comment